tisdag 24 maj 2011

Första doppet

Det var en glad och entusiastisk skara dykare som samlades vid dykcentret denna morgon. Lite trevande i starten men snart släppte spänningen och alla deltagare som var på plats blev ganska snart "goa vänner". Den trevliga stämningen fortsatte när vi gick ombord på dykbåten och höll i sig hela dagen. Tävlingen börjar inte förrän om några dagar men redan nu har alltså en del länder anlänt till tävlingsplatsen, det är: Sverige, Syd-korea, Spanien, Ryssland, Tyskland, Österrike och Danmark.

Det var ingen som blev överhopad av varelse fiskar eller häftig vegetation under dyken och vi funderade lite lätt på vad det är vi ska fotografera egentligen:O) Men så är ju också Medelhavet känt för just denna frånvaro av fisk och marint liv, man kan inte annat än undra varför. Beror det på miljöförändringar, till hur stor del av detta har människan bidragit, är det pga överfiske. Frågorna är många men svaren verkar ingen riktigt ha.
De flesta deltagarna sa samma sak efter dyken, men alla var i alla fall överens (och glada) för att det rent fotomässigt är samma förutsättningar för alla!!!

Tobias hade lite strul med sin enda blixt, men den verkade repa sig till dyk nr 2 och vi hoppas den håller sig frisk hela tävlingen.
Danmarks fotograf Sören Petersen var på plats ensam och fick låna lagkapten Jennie som byddy och modell. Hans assistent/modell ska flyga från Köpenhamn på onsdag och med tanke på askan som är i omlopp just nu så är Sören något orolig. Vi hoppas att allt går bra!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar