fredag 27 maj 2011

Practice day!!!!

Världsmästerskapet har nu börjat och första dagen av fyra består av en träningsdag. Man kan nog säga generalrepetition för allt går till precis så som det kommer att göra under de följande två tävlingsdagarna.
6 stora dykbåtar står till vårt förfogande under hela tävlingen. Alla länder är uppdelade på båtar och dykställen beroende på vad man har önskat men även via ett slumpmässigt urval så att allt blir så rättvist som möjligt.
Efter en kortare briefing får alla 30 min på sig att göra sig i ordning, sen påbörjas dyktiden på 90 min.
Eftersom det är 12 liters tankar med luft vi använder så är det rätt få lag (om något) som utnyttjar sina 90 min till fullo.
Ytintervallet ska sen vara minst 90 min.


Säkerheten runt hela arrangemanget är hög. Vi har 2 snabbare små båtar som åker mellan de olika dykplatserna, Turkiska kustbevakningen patrullerar i området och vi har dessutom 2 helikoptrar som cirkulerar en bit bort.



En bit in på andra dyket får Tobias problem med kameran som visar en svag ljus kant/linje högst upp på alla hans bilder. Han blir naturligtvis nervös, det blir vi alla!!!!!
Efter en del undersökningar på land så inser vi att kameran är körd, den går inte att fixa på en natt.
Precis när det ser som mörkast ut så uppenbarar sig en ängel.....det är det Norska lagets Lill Haugen som erbjuder Tobias att låna hennes andra Nikon D 300, hon har själv varit med om liknande olyckor och har efter det alltid 2 kameror med sig. Tobias blir rörd och mycket tacksam och bjuder senare Lill både på middag och vin, i vårt All-inclusive hotells fina buffé restaurang:=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar