lördag 21 maj 2011

VM i UV-foto 2011

VM i UV-foto hålls vartannat år, och 2011 är det Turkiets tur att vara värdland. Tävlingen kommer att hållas i slutet av maj i Bodrum, som ligger vackert i Turkiets sydvästra arkipelag. Sverige kommer att skicka ett landslag bestående av två fotografer med parkamrater. Uttagningen har baserats på resultaten i de två senaste svenska respektive nordiska mästerskapen.


UV-fotograf nummer ett i årets landslag är Tobias Dahlin. Tobias bor en bit norr om Göteborg och är medlem i Falkenbergs Dykarklubb. Han började dyka 1991 och genom dykningen väcktes också hans egentliga fotointresse. Kreativitet och experimentlusta kännetecknar Tobias fotograferande. Han jobbar också mycket med att få rena och tilltalande bakgrunder som framhäver huvudmotivet. Tobias blev svensk mästare i UV-foto 2008, men det som meriterar honom till landslaget var den sammanlagda insatsen med silver i NM 2009, silver i SM 2010 och brons i NM 2010. Parkamrat till Tobias är barndoms- och tillika dykklubbskamraten Henrik Bengtsander från Göteborg. Henrik tog sitt första dykcertifikat 1992 och har dykt mycket på svenska västkusten men han har även stor erfarenhet från dykning i varmare vatten.

Se Tobias bilder på: www.tobiasdahlin.se


UV-fotograf nummer två i landslaget är Jonna Bergström. Jonna är från Malmö, men medlem i Tång-Johans SDK i Lysekil. Jonna har fotograferat under vatten sedan 2003 och tävlat i Svenska Mästerskapen de senaste tre åren. Hon meriterade sig till landslaget genom att som första kvinna bli svensk mästare i UV-foto 2009 och att hon sedan tog hem en bronsplacering i SM 2010. Jonna jobbar mycket med ljus och stämningar, och med att besjäla havets innevånare genom att ta kluriga porträtt på allt från sjölejon till eremitkräftor. Jonna dyker ofta med Ingvar Eliasson från Vänersborg, som kommer att vara hennes parkamrat under VM. Ingvar är medlem i samma dykklubb som Jonna. Han är själv aktiv UV-fotograf men i VM kommer han alltså att vara modell och motivletare åt Jonna.

Se Jonnas bilder på: www.laluna.se

Jennie Soriano

Lagkapten är Jennie Soriano. Mer information om Jennie finns här.

Se Jennies bilder på: www.uwphotos-soriano.com

SSDF önskar vårt landslag lycka till och håller tummarna!

Mer om VM: http://www.bodrum2011.com










Aqualung
Ett stort tack till vår sponsor Aqualung som har försett hela laget med nya dräkter, fenor, boots och masker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar