tisdag 31 maj 2011

Prisutdelning VM i UV-Foto 2011

Sista dagen njöt vi alla av sol och bad utan stress och press.....tills kvällen kom:O)


I stället för 6 mindre båtar vid bryggan så låg där en stor färja och väntade på att få ta oss alla in till Bodrum och till det gamla slottet mitt i staden där den sista jurybedömningen och prisutdelningen
kommer att äga rum.
Efter en vandring genom Bodrum med Svenska flaggan i topp och en massa applåder,  hade vi en trevlig stund inne i slottet som nu för tiden är ett arkeologiskt undervattens museum. En middag bestående av turkisk traditionell mat och tillhörande mingel väntade oss efter rundturen. Sen kom stunden som alla väntat på, det blev dags att ta plats inne på slottsarenan för att få reda på vem som blir nästa världsmästare i undervattensfoto!!!!




Till vår stora glädje kommer Jonnas bild i kategorin "wideangel with diver" på andra plats, dvs hon får en silvermedalj, och tillsammans med sin buddy Ingvar Eliasson får hon gå ärevarv uppe på scenen för att sedan inta positionen på prispallen. Turkiet tar guld och Kroatien brons i denna kategori.
Jonna får även en fjärde placering i kategorin "wideangel without diver"



Vårt grannland Norge tar också hem en silvermedalj, det är Lill Haugen med sitt bidrag i kategorin "fisk".
Ett stort GRATTIS till båda tjejerna!!
Och naturligtvis ett lika stort GRATTIS till värdlandet Turkiet och fotografen Orhan Aytur som numera är regerande världsmästare i undervattenfoto.


Glada och nöjda och lite betuttade av vin fortsätter vi firandet och upptäcker att lagkapten Jennie har tappat sin ena flippflopp under arenan och genast är hela Svenska laget engagerade och krälar i mörkret för att hitta den förlorade skon. Det har verkligen varit många skratt på denna resan samtidigt som det har varit enormt lärorik och det är med lite ledsna ögon som vi följande morgon säger hej då till den starka gemenskapen som vi hunnit få med alla deltagarna och arrangörer under denna äventyrsvecka!!! Alla hoppas på ett glatt återseende på Kuba om 2 år, då det är dags för nästa VM i UV-Foto.
De som kommer att få representera Sverige på Kuba 2013 är de som får de sammanlagt högsta poängen under SM och NM 2011 och 2012, så kämpa på och ta många vackra bilder:=)

Fullständig resultatlista kommer vi att lägga ut på www.ssdf.se så fort vi får tillgång till den. För att se de 3 medaljbilderna i varje kategori, gå in på UV-Foto kommitténs facebook sida.

Tack till alla för ert stöd och visat intresse för vår blog, hoppas ni har haft lika mycket glädje av den som vi:O)
Och ett stort tack till våran sponsor AQUALUNG som försett hela laget med nya dräkter, fenor, boots och masker. http://www.ursuk.fi/se

Jennie Soriano
Lagkapten






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar